П`ятниця, 26.04.2024, 09:08
Вітаю Вас Гість | RSS

КЗ "Зіньківська публічна бібліотека ім.В.Г.Короленка" виконавчого комітету Зіньківської міської ради

Меню сайта
Наш опрос
Оцініть цей сайт
Всього відповідей: 79
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Наша адреса:
Україна, Полтавська область, м. Зіньків, вул. Соборності 2
тел. 3-10-73
Cайт 

Блог ЗПБ (Головна) 

Е-mail 
zinkivcrb@gmail.com

Сучасна бібліотека


Правовий вісник



Соціокультурна діяльність бібліотек-філій

Зіньківською  ЦБС підведено підсумки районного етапу обласного конкурсу-квесту юних перекладачів-екскурсоводів серед молодих користувачів бібліотек області «Я розкажу вам про Полтавщину» (в рамках оголошеного Року англійської мови в Україні), який проводиться з ініціативи Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Олеся Гончара, Управління культури Полтавської обласної державної адміністрації та інформаційної підтримки Управління  інфраструктури та туризму Полтавської обласної державної адміністрації.

Метою проведення конкурсу є популяризації книги та читання серед молоді шляхом вдосконалення знань з англійської мови та практичного її використання, виховання любові до Батьківщини, поглиблення знань про свій рідний край та вміння розповісти про ... Читати далі »

Переглядів: 340 | Додав: zinkivcrb | Дата: 26.05.2016 | Коментарі (0)

Відзначення Дня Перемоги у бібліотеках-філіалах

Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 рр. Не щезне в пам'яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над фашистами. Не можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших.

Тематичний вечір «Ніхто не забутий, ніщо не забуте.»

... Читати далі »

Переглядів: 1852 | Додав: zinkivcrb | Дата: 18.05.2016 | Коментарі (0)

Чорнобиль не відходить у минуле…

 

Минуло 30 років та страшні події весни 1986-го ранами та хворобами чорнобильців, пусткою Прип’яті, невидимою та від того ще страшнішою небезпекою – неконтрольованим атомом та радіацією пече наші душі Чорнобиль.

Лунає екологічний дзвін. Тривогою та болем наповнені його звуки. Болем за нашу землю, яку зрошують смертоносні кислотні дощі, за отруєні хімічними відходами ріки, за небо з озоновими дірами, за вирубані ліси. Тривогою — за майбутнє життя.

            Стогне дзвін. Та найгіркішими нотами звучать у ньому голоси Чорнобиля, катастрофи, яка ніколи не зітреться з людської історії, не згасне у віках.

      26 квітня! В пам’яті українського народу це день чорнобильського ли ... Читати далі »

Переглядів: 607 | Додав: zinkivcrb | Дата: 17.05.2016 | Коментарі (0)

Бібліотечний фонд поповнився

В квітні завдяки проведеній  благодійній акції "Подаруй бібліотеці книжку" документальний фонд Опішнянської масової бібліотеки-філіалу Зіньківської ЦБС поповнився 65-ма примірниками книг . Це твори відомих українських та зарубіжних письменників  Лесі Українки, Артура Конан Дойла ,Едгара По, Джека Лондона , Пола Догерті та інших. Також було подаровано  різноманітну галузеву літературу .

Книги подарували користувачі біблотеки  Білоусов Валерій, Манько Оксана , Шишкова Валентина, Лазаренко Олександр,Денисова Наталія ,Палій Катерина . Кожевникова Світлана та інші

 

Переглядів: 379 | Додав: zinkivcrb | Дата: 27.04.2016 | Коментарі (0)

Трагедія і подвиг не забутні

Під такою назвою Великопавлівською сільською бібліотекою та сільським будинком культури у приміщенні Великопавлівської  загальноосвітньої школи була проведена година скорботи і пам’яті, присвячена 30-й річниці трагедії на   Чорнобильській атомній електростанції.

Завідуюча сільською бібліотекою Т.Тетерятник та бібліотекар А.Церковна розповіли про цю скорботну дату в історії нашої країни.

На зустріч були запрошені  односельчани, які приймали участь в ліквідації аварії – Паламаренко М. І., Крамаренко Г.А., Фенько В.В., Гусак О.М., Сухорада С.О., Загора В.К., Бондар І.І. 

Для учасників заходу у виконанні учні  Великопавлівської школи під музичний супровід директора будинку культури Л.Гудько та художнього керівника В.Колесник були виконані пісні про Чорнобиль. А учениця 4-го класу І ... Читати далі »

Переглядів: 370 | Додав: zinkivcrb | Дата: 27.04.2016 | Коментарі (0)

В Опішнянській  масовій бібліотеці-філіалі був проведений майстер-клас з виготовлення різдвяного пряника під назвою «Тріпоче білими крильми Господній ангел».

Майстер-клас для вимушених переселенців зі сходу України, які тимчасово проживають в м. Гадячі, та представникам гадяцької місцевої громади провела заслужений вчитель України, викладач колегіуму мистецтв Редчук Галина Василівна. Допомагали їй учні цього навчального закладу: десятикласники Нечитайло Дарина, Северин Олег. Порохівник Світлана. Організували екскурсійну подорож в с.м.т. Опішню фахівці Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ».

Переглядів: 402 | Додав: zinkivcrb | Дата: 31.03.2016 | Коментарі (0)

     Нещодавно в Лютенськобудищанській загальноосвітній школі сільською бібліотекою проведено захід, приурочений 100-річчю від дня смерті та 160-річчю від дня народження відомого українського письменника І.Я.Франка.  Ведучі свята Фучко Я. та  Овсянніков Р. (11 кл.) урочисто продекламували поетичні рядки про Великого Каменяра. Шиян А.  (7 кл.), виконуючи роль малого Івана, роздумував про цілий світ, замислювався над тяжким життям простого люду.

     Передерій Т.В., учитель української мови та літератури  супроводжувала розповідь про життєвий і творчий шлях І.Франка переглядом презентації про визначного українця. Немченко Н.В., сільський  бібліотекар та шкільний бібліотекар Ковален ... Читати далі »

Переглядів: 382 | Додав: zinkivcrb | Дата: 18.03.2016 | Коментарі (0)

      Нещодавно Л-Будищанською сільською разом із шкільною  бібліотеками було проведено літературно-пізнавальну  годину «Свято зустрічі птахів».

      У виконанні учнів 7, 8, 9 класів прозвучали вірші про птахів та природу взагалі. Учениця 8 класу  Злепко Вікторія у вірші закликала обережно ставитися до наших братів менших.   

     Учні  5-го  класу підготували прислів'я про пернатих та прикмети пов'язані з їх поведінкою.

      Учитель біології Вовк О.Р. розповіла про види птахів, про історію їх виникнення, про виготовлення учнями школи шпаківень перед прильотом шпаків з теплих країв. Запропонувала присутнім вікторину "Що ми знаємо про крилатих друзів".

... Читати далі »

Переглядів: 493 | Додав: zinkivcrb | Дата: 18.03.2016 | Коментарі (0)

          В переддень жіночого свята  ми з учнями 2-го класу  підготували і провели свято рушничка « Вишиваний рушничок », куди запросили мам та бабусь.

        Присутні ознайомилися з історією виникнення рушника і взагалі вишивки із розповіді класовода Сидоренко О.Б. Діти відгадували загадки по темі, а також підготували розповіді про те, як використовують вишиті рушники у них вдома. У виконанні учнів прозвучали пісні « Ой рушник-рушничок « та  « Моя мама вишиває рушничок « , розучені завдяки музичному керівнику школи Ляшенко О. О.. Зачарував красою танець з рушниками, який підготувала Хоменко В.І.- організатор школи.

& ... Читати далі »

Переглядів: 627 | Додав: zinkivcrb | Дата: 18.03.2016 | Коментарі (0)

              До 145-річчя від дня народження Лесі Українки з учнями 3 класу Тарасівської школи проведено усний журнал «Вічно живий голос».

Вступна бесіда-інформація «… Я жива! Я буду вічно жити! Я в серці маю те, що не вмирає…» підготовлена класоводом Житко Валентиною Миколаївною.

                          1 сторінка «Походження»  підготувала Таміла Жук.

                          2 сторінка « Дитинство» - Олексій Дроб’язко.

 &nbs ... Читати далі »

Переглядів: 375 | Додав: zinkivcrb | Дата: 05.03.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 30 31 32 33 »
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930